No reply e-posta’ları, mesaj gönderebilen ancak mesaj alamayan e-posta hesaplarıdır. Bu, tek yönlü bir iletişim şeklidir. Genellikle no-reply@sirketadiniz.com veya donotreply@sirketadiniz.com olarak biçimlendirildiklerinden, bu hesapları tanımak oldukça kolaydır. Müşteri yanıtları alma olasılığı düşük olan satın alma makbuzları, kargo onayları ve randevu hatırlatıcılar gibi bilgilendirici e-posta’lar göndermek için popülerdirler.
Neden No Reply Adresi Kullanmalısınız?
İlk bakışta, no reply e-postaları müşterilerle iletişim kurmanın etkili bir yolu gibi görünebilir. Böylece alıcılarınıza bilgi verebilir, ancak hiç kimseden geri dönüş alamazsınız. Bu tür bir e-posta hesabı, dikkate alınması gereken dezavantajlarla birlikte gelse de, avantajları da vardır.
İş açısından bakıldığında, no reply e-postaları kesinlikle verimli bir çözümdür. Çalışanlar, sadece bir düğmeye tıklayarak, yanıtları izleme konusunda endişelenmenize gerek kalmadan müşterilerinize önemli bilgiler gönderebilir.
Yanıt vermeyen hesaplar, müşteriye yönelik tüm departmanlar için zaman kazandırabilir, ancak özellikle destek temsilcileri için avantajlıdır. Tek yönlü iletişim, daha fazla müşteri sorgusunu azaltarak iş yüklerini yönetilebilir tutar.
Neden No Reply Adresi Kullanmamalısınız?
Cevapları desteklemeyen bir adres kullanmak, e-posta’larınızın alıcısına fikirleriyle ilgilenmediğinizi söylemektir. No-Reply, abonelerinizle olan ilişkinize zarar vermenin yanı sıra, iletişimi azaltacak bir faktör olduğu için markanızın katılımını da etkiler. Ek bilgi talep etmek isteyen kullanıcı, sorgusunu kime göndereceğini bulamaz.
ISP ve istenmeyen e-posta önleme filtreleri, yanıt vermeyen bir göndericiden e-posta alındığında, otomatik olarak istenmeyen e-posta’lara gönderilecek şekilde yapılandırılabildiğinden, bu ayrıntılar teslim edilebilirliğinizi etkiler.
Markanızı kişiselleştirmek ve abonelerinizle yakınlık oluşturmak şu anda pazarlama stratejilerinizi oluştururken aklınızda bulundurmanız gereken en önemli şeylerdendir.
Abonelerinizden biri olsaydınız, yanıt vermeyen bir e-posta adresine güvenir miydiniz? Büyük olasılıkla, aklınıza gelen ilk şey, müşterileriyle çok az ilgilenen, ulaşılmaz bir şirket olduğudur.
No Reply İçin En İyi 3 Uygulama
İşletmenizin no reply bir e-posta adresine ihtiyaç duymasının bir nedeni olabilir; belki personeliniz yetersizdir belki de hiçbir zaman yanıt almayan belirli bir e-posta türü kullanıyorsunuzdur. Durum ne olursa olsun, bu e-posta’ların müşterilere mümkün olduğunca zarar vermemesini sağlamak için uygulayabileceğiniz bazı stratejiler vardır. Ayrıca, no reply e-postaları ortadan kaldırmanın yollarını arıyorsanız, dikkate almaya değer alternatifler de bulunur.
1. No-reply e-posta’larını yalnızca yanıt gerekmediğinde kullanın
No reply e-posta’ları göndermeniz gerekiyorsa, bu mesajları mümkün olduğunca seyrek yapın. Çünkü bildirimler “gerçek bir kişiden” veya iki yönlü meşru bir e-posta hesabından gelirse, müşteriler her zaman kendilerini daha değerli hissedeceklerdir.
Yanıt verme e-postaları, yanıt gerektiren mesajlar için kullanılır. Makbuzlar, onaylar ve randevu bildirimlerinin tümü, müşterilerin yanıt verme olasılığı düşük olduğundan, bir yanıt verme hesabından gönderilebilir.
2. No-reply e-posta mesajınıza iletişim seçeneklerini ekleyin
GDPR ve KVKK yasalarına uymak (ve sorunsuz bir müşteri deneyimi oluşturmak için) için mesajınızda müşterilerin yanıt verebileceği bir e-posta adresinizin olduğundan emin olun. Müşterilere, ihtiyaç duyduklarında sizinle iletişime geçebilecekleri açık seçenekler sunarsanız, no reply e-postası karşısında hayal kırıklığına uğrama olasılıkları daha düşük olur.
Müşterilerinizin hayatını kolaylaştırmak için e-posta’nıza “bize ulaşın”, “randevunuzu değiştirin” veya “bilgi merkezine gidin” gibi bir CTA düğmesi eklemeyi düşünün. Ayrıca, e-posta mesajınızın altına “abonelikten çık” düğmesi eklediğinizden emin olun.
3. Alternatif iletişimi düşünün
Farklı türde bildirimleri düzenlemek için takma adlarla oluşturulan e-posta adresleri oluşturabilirsiniz. Örneğin, “musterihizmetleri@sirketadiniz.com”, “makbuz@sirketadiniz.com”, “tesekkurler@sirketadiniz.com” ve “siparis@sirketadiniz.com”. ” Bu takma adlarla oluşturulan adresler, normal e-posta hesaplarıdır. Bu nedenle alıcılarla iki yönlü iletişime izin verirler. İletişim bilgileri için e-posta’nızın gövdesini karıştırmak yerine müşterilere yardım için yanıt verebilir.
Daha kişiselleştirilmiş bir yaklaşım için, e-posta adresini yanıtlayacak temsilcinin adını verin. Bu düzeyde insanlaştırma, alıcılarınızın herhangi bir şeye ihtiyacı olduğunda iki yönlü iletişime davet eder.
Mesajları birden fazla müşteri hizmetleri temsilcisine iletmek için takma adlardan oluşan hesaplar da oluşturabilirsiniz. Bir müşteri yardım için yanıt verdiğinde, birden fazla aracıya bildirimde bulunmak, herhangi bir personel üyesine aşırı yüklenmeden hızlı yanıt süreleri sağlar.
Müşterilerinizle İki Yönlü İletişim Kurun
Promosyonlar, indirim duyuruları veya ürününüz hakkında bilgi içeren bilgilendirici bir bülten gibi mesajlarınız ticari amaçlıysa, kullanıcıya sorularını yanıtlaması için bir alan vermeniz gerekir. Bu tür mesajlar, yalnızca bilgilendirici olmaktan ziyade, markanızın etkileşim oluşturmasına ve kullanıcıyla daha yakın bir ilişki kurmasına yardımcı olur. Bu yüzden müşterinin yönlendirildiği yanıt adresini mümkün olduğunca açıklayıcı, kişisel ve arkadaşça yapmaya çalışın. Merhaba@sirketadiniz.com, ali@sirketadiniz.com gibi adresleri aklınızda bulundurun veya yanıt adresini kampanya hedefinize göre değiştirin.
Kişiselleştirilmiş adreslerin kullanılması, kullanıcıya e-posta’larınızın arkasında bir makine değil, bir insan olduğunu gösterir. Kişiselleştirilmiş bir gönderme adresi, müşterilerinize soğuk ve mesafeli bir şirket imajı vermekten kaçınmanızı sağlar. En önemlisi, spam filtrelerini geçme olasılığı daha yüksek olacağından, gerçek kullanıcı adına sahip ve kendi alan adınızın (.COM, .TR, .ES) altında bulunan bir e-posta adresi kullandığınızdan emin olun.
İster ticari ister işlem amaçlı e-posta gönderiyor olun, herhangi bir e-posta pazarlama stratejisinde yanıt verebileceğiniz bir e-posta adresi çok önemlidir. Herhangi bir nedenle mesajlarınızı göndermek için no-reply bir adres kullanmaya karar verirseniz, e-postanızı alan kişinin sorgulama yapabilmesi için ek bir adres sağlamayı düşünün.
İş modeli B2B (Business to Business) türündeyse, genellikle bazı satış personelinden müşteriye hızlı ve doğrudan yanıt verebilen bir yanıt adresi kullanılır. B2C (İşletmeden Tüketiciye) modelini kullanıyorsanız, müşteri sorularına yanıt vermek için kendiniz veya bazı eğitimli ekip personeli tarafından sürekli olarak gözden geçirilen genel bir yanıt adresi sağlayabilirsiniz.
No-Reply e-posta adresleri, markanızın veya işletmenizin başlığı altında gönderdiğiniz hiçbir e-posta’da bulunmamalıdır. Müşterilerinizle ilişkinizi geliştirme fırsatını yakalayabileceğiniz ve sorguları alabileceğiniz bir kanal sürdürün.