E-posta, günümüzün teknoloji dünyasında, ister iş ister kişisel kullanım için olsun, en yaygın iletişim şekillerinden biridir. Bu yüzden dünyadaki hemen hemen herkesin artık bir elektronik posta kutusu var.
Hemen hemen herkesin dedik, çünkü 2020’nin ikinci çeyreği itibariyle dünya çapında en çok kullanılan e-posta servis hizmeti olan Gmail’in 1 milyar 700 bin aktif kullanıcısı var (bu sayı muhtemelen şu an daha fazladır).
Sıralamanın ikincisi, 1997’de piyasaya sürülen ve sürekli güçlü bir büyüme içinde olan Çinli internet şirketi NetEase Mail.
Üçüncü sırada ise, Microsoft’un 31 Temmuz 2012’de başlatılan e-posta hizmeti Outlook.com yer alıyor.
Gördüğünüz gibi rakamlar devasa büyüklükte. Fakat kullanıcı rakamlarının fazlalığı, bu hizmetlerin mükemmel olacağı anlamına gelmiyor.
Neden mi?
Çünkü bu e-posta servis sağlayıcıları ne kadar popüler olursa olsun, tamamen gizlilik ve güvenlik sağlamaz, ücretsiz olsalar bile kullanımları zor olabilir veya ihtiyacınız olan tüm özelliklere sahip olmayabilirler.
Peki nasıl bir e-posta servis hizmeti seçmeliyim diyorsanız, özellikle gizlilik ve güvenlik söz konusu olduğunda, verilerinizin Türkiye sınırları içinde kalması için yerli e-posta hizmetimiz YaaniMail’i tercih edebilirsiniz.
Yaani Mail Nedir?
YaaniMail, Türkiye’nin en çok tercih edilen operatörlerinden biri olan Turkcell tarafından hayata geçirilen yerli bir e-posta platformudur.
Hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar için kullanıma sunulan YaaniMail, yasal mevzuatlara uygun olarak tüm altyapısını Türkiye’de barındırır. Tüm ekibi Türkiye’de olan e-posta servis sağlayıcı, güvenliğe ve gizliliğe çok önem verir. Bu yüzden kullanıcı verilerini Türkiye’de bulunan yüksek güvenlikli veri merkezlerinde kendi sunucularında saklar.
YaaniiMail sadece gizlilik ve güvenlik konusunda değil, farklı birçok özelliğiyle de kullanıcılarına birçok avantajı sağlar.
Şimdi adım adım bu avantajları inceleyelim.
Yaani Mail’in Avantajları Nelerdir?
E-posta servis sağlayıcısı seçerken gizliliğe ve güvenliğe önem veren bir hizmet seçmek istiyorsanız, tüm altyapısını Türkiye’de barındıran YaaniMail, aradığınız e-posta servisi olabilir.
Peki YaaniMail’in diğer avantajları nelerdir?
1. Ücretsizdir
YaaniMail, her kullanıcının kullanabileceği ücretsiz bir e-posta servis sağlayıcıdır. Fakat YaaniMail’in ücretli versiyonu da bulunmaktadır.
Peki aradaki fark nedir?
YaaniMail’i ücretsiz kullananlar @yaani.com uzantılı bir mail hesabına sahibi olurken; ücretli sürümü kullanan şirketler, kendi alan adını e-posta uzantısına ekleyebilir.
2. Reklamlardan Arındırılmış Bir Arayüz Sunar
Ücretsiz e-posta hizmetlerinin çoğu, kullanıcılarına daha iyi bir reklam deneyimi sunmak için e-posta verilerini gözetler. Bu, birçok insan için önemli bir detay olmasa da, mahremiyet bilincine sahip bir kullanıcı bundan hoşlanmaz.
Siz de e-posta kutunuzda reklam görmek istemeyenlerdenseniz, özellikle size reklam sunmayan ve gizliliğinize önem veren YaaniMail gibi bir alternatife yönelebilirsiniz.
3. Yüzde Yüz Yerli E-posta Servisidir
Tüm ekibi ve kullanıcı verileri Türkiye sınırları içerisinde olan YaaniMail, %100 yerli bir e-posta servisidir. YaaniMail ile e-posta’larınız yasal mevzuatlara uygun olarak Türkiye’de yüksek güvenlikli veri merkezlerinde saklanır.
4. Gizlilik Konusunda Hassastır
Google’nin de birçok e-posta hizmet sağlayıcısı gibi kullanıcılarına reklam sunmak için e-posta’larındaki bilgileri taradığı düşünülürse, e-posta yazarken özellikle gizli bir şeyler paylaşıyorsanız, bu bilgilerin iyi korunmasını isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda özellikle size reklam sunmayan ve gizliliğinize önem veren Yaani Mail gibi alternatiflere yönelebilirsiniz.
5. Güvenliği Bir Numaralı Önceliği Haline Getirmiştir
E-posta’larınızın güvenliği konusunda endişeleriniz varsa, Yaani Mail, kullanıcılarını spam ve virüse karşı yüksek teknolojik altyapısı ile korur. Ayrıca verileriniz ülke sınırları içerisinde kaldığı için veri güvenliliğinizin de korunması sağlanır.
6. Hiç Alınmamış E-posta Adreslerine Sahip Olma Şansınızı Artırır
Şu an Gmail ya da Yandex’e kayıt olmaya çalışırsanız, muhtemelen kendi isminiz ve soy isminizle bir e-posta adresi alamazsınız. Fakat YaaniMail de şansınız daha yüksektir. Dilediğiniz adres ismini almak için hemen şansınızı deneyebilirsiniz.
Yaani Mail Hesabı Nasıl Açılır?
YaaniMail ile tüm platformlara hızlı ve kolayca erişim sağlayabilirsiniz. YaaniMail; Chrome, Firefox, Yandex’in yanı sıra iOS 11 ve üzeri ve Android 5.0 işletim sistemli cihazlarla kullanılabilir.
Peki YaaniMail hesabı nasıl açılır?
- Linke tıklayın.
- Karşınıza çıkacak sayfaya aşağıdaki adımları tamamlayarak hesap açılışını başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz
- Ad-Soyad bilginizi girin.
- Kullanıcı adınızı belirleyin.
- Şifre belirleyin.
- Kurtarma e-postası ve telefon numarası bilgilerinden birini girin ve gelen onay kodu ile onaylayın.
- Güvenlik sorusu belirleyerek cevabı yazın (Bu bilgi opsiyoneldir).
- Kullanıcı sözleşmesini onaylayın.
YaaniMail Alternatifleri
Detaylara geçmeden ve YaaniMail’e alternatif e-posta servisleri hakkında düşünmeye başlamadan önce, kendinize bir e-posta servisinden gerçekten ne beklediğiniz hakkında bazı sorular sorun:
- Gmail ya da Outlook gerçekten en iyi e-posta servis sağlayıcılar mı?
- En güvenli e-posta servisi hangisidir?
- Gizlilik için en iyi mail servisi hangisidir?
Yukarıda listelediğimiz tüm soruları kendinize sorduktan sonra, YaaniMail’e alternatif olabilecek diğer e-posta servis sağlayıcılarına hep birlikte göz atalım:
1. ProtonMail
ProtonMail, açık kaynaklı ve güvenli bir e-posta hizmetidir. İsviçre gizlilik yasası ile korunmaktadır. Kullanımı oldukça kolay olan hizmet, uçtan uca şifrelemeye sahiptir. En büyük dezavantajı, temel, ücretsiz hizmetin yalnızca 500 MB depolama alanı sunmasıdır. Bu, çoğu insan için biraz fazla kısıtlayıcı olabilir. Daha fazla depolama alanı isterseniz, ücretli bir plana geçebilirsiniz.
Öne Çıkan Özellikler:
- Bir e-posta hesabı oluşturmak için hiçbir kişisel bilgi gerekli değildir.
- Yazılım yüklemeden herhangi bir cihazdan erişilebilir.
- Uçtan uca şifreleme ile korunan e-postalar gönderip almanızı sağlar.
2. Microsoft Outlook
Microsoft Outlook, tarayıcı tabanlı bir e-posta servis sağlayıcısıdır. En büyük dezavantajı, kullanıcıları oldukça kısıtlayan 5 GB bulut alanıdır. Ayrıca Outlook premium için ödeme yapmaya başlamadığınız sürece, Outlook’un gelen kutusunun yan bölmesinde sürekli reklama maruz kalırsınız.
Öne Çıkan Özellikler:
- Kurumsal düzeyde güvenlik sunar.
- Microsoft Office web uygulamalarına ve OneDrive’e erişim sağlar.
- Outlook, toplantıları veya etkinlikleri planlamanıza ve yönetmenize olanak tanıyan yerleşik bir takvime sahiptir.
- Diğer e-posta adreslerinizden (Pop erişimi ile) e-posta göndermek veya almak için Outlook.com’u kullanabilirsiniz.
3. Zoho Mail
Zoho Mail, kişisel ya da kurumsal iletişim için en güvenli e-posta hizmetlerinden biridir. Ücretsiz servis, oldukça hızlıdır ve sahte e-postalara karşı koruma sağlar.
Öne Çıkan Özellikler:
- Yöneticinin ayarları değiştirebileceği ve özelleştirme yapabileceği bir kontrol paneli vardır.
- E-posta’ları hızlı bir şekilde keşfetmenize yardımcı olur.
- E-posta konularına yorum eklemenize, dosya paylaşmanıza, görevleri yönetmenize ve organizasyon ekibinizi etiketlemenize olanak tanır.
- Satışlarınızı yönetmek için Zoho CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) ile entegrasyon sağlayabilirsiniz.
4. Gmail
Gmail, Google tarafından yönetilen ücretsiz bir e-posta servis sağlayıcıdır. Gmail’in en büyük dezavantajı, gizlilikle ilgili şüphelerdir. Gmail ile verilerinizin kontrolü Google’ye geçtiği için Gmail üzerinden gönderilen ve alınan her ileti taranır. Böylece Adwords reklam verenleri daha iyi bir hedef kitleye ulaşır.
Ayrıca ücretsiz hizmetine karşı kullanıcının kontrol panelinde reklamlar gösterir.
Öne Çıkan Özellikler:
- E-posta’ları açmadan ekleri görüntüleyebilir, mesajları erteleyebilir ve eki açabilirsiniz.
- Gmail’e kaydolduğunuzda, Android, Drive, Dokümanlar, Hangouts ve daha pek çok Google hizmetine otomatik olarak erişebilirsiniz.
- Gmail, kimlik avı e-postalarını otomatik olarak engeller.
5. Yahoo Mail
Yahoo Mail, kolay bir kayıt işlemi ve 1 TB gibi büyük depolama alanına sahip ücretsiz bir e-posta hesabı sunar. Hizmet kalitesine karşı kullanıcının kontrol panelinde reklamlar gösterir.
Öne Çıkan Özellikler:
- Yahoo Mail, temaları seçerek gelen kutunuzu özelleştirmenize olanak tanır.
- Kullanıcılar e-posta’larını anahtar kelime, tarih veya kişiye göre arayabilir.
- Duygularınızı göstermek için animasyonlu GIF’leri kullanmanızı sağlayan en iyi ücretsiz e-posta hizmetlerinden biridir.
- Yahoo Mail mobil uygulaması, hareket halinde olduğunuzda e-posta’larınızı yönetmenizi kolaylaştırır.
6. AOL Mail
AOL Mail, web tabanlı ücretsiz bir e-posta hesabı hizmetidir. Herhangi bir kesinti olmadan gelen kutusuna erişmek isteyenler için basit bir hesap arayüzü ve mobil uygulamaya sahiptir.
Öne Çıkan Özellikler:
- Her kullanıcısına sınırsız depolama kapasitesi ve maksimum 25 MB ek limiti sağlar.
- AOL takviminizi yönetmenize yardımcı olur.
- E-posta’ların liste görünümünü özelleştirmenizi sağlayan en iyi e-posta sağlayıcılarından biridir.
- AOL Mail, e-posta’larınızı daha iyi bir şekilde düzenlemenizi sağlar.
- İşinize odaklanabilmeniz için özelleştirilmiş bir panele sahiptir.
7. GMX
GMX (Global Mail eXchange), reklam özelliği sunan en iyi e-posta servis sağlayıcılarından biridir. Kullanıcılar, GMX Mail’e; webmail POP3 ve IMAP4 protokolleri aracılığıyla erişebilir.
Öne Çıkan Özellikler:
- 50 MB’a kadar ek dosya gönderebilmenizi sağlar.
- Programınızı yönetmek için sürükle ve bırak işlevi vardır.
- GMX, tüm kişilerinizi takip etmenizi sağlayan bir çevrimiçi adres defteri içerir.
- Gelen kutunuzu temiz tutmanıza yardımcı olan güçlü e-posta filtresi kurallarına sahiptir.
8. Yandex
Yandex Mail, akıllı ve güvenli bir e-posta servis sağlayıcıdır. Android ve iOS cihazlarda kullanabilir. Posta kutusunun görünümünü ruh halinize göre değiştirmenizi sağlayan en iyi e-posta hizmetlerinden biridir.
Öne Çıkan Özellikler:
- Mesajları önceden yazabilmeniz ve doğru zamanlayıcıda gönderebilmeniz için bir zamanlayıcıya koymanızı sağlar.
- Tüm mail’leri virüslere karşı kontrol eder ve şüpheli mesajları spam klasöründe saklar.
- İstenmeyen posta ve dolandırıcılığa karşı korur.
- Tüm Yandex hizmetlerine tek bir hesapla erişmenizi sağlar.
Listemizin sonuna geldik. Gördüğünüz gibi YaaniMail’e alternatif birçok e-posta servis sağlayıcısı var.
Bu aşamada karar sizin!
Yeni posta kutunuzun gizliliğe önem vermesini mi istiyorsunuz yoksa gelişmiş özelliklerine rağmen çok sayıda reklam gösteren bir hizmette sizin için uygun olur mu?