Web’de bir e-posta hesabı oluşturmak sadece birkaç dakika sürer. Basit bir Google araması ile kullanıcılar, aralarından seçim yapabilecekleri çok çeşitli e-posta hizmet sağlayıcıları bulabilir.
Bu e-posta servis sağlayıcılarının her biri, e-posta’ları çevrimiçi olarak sorunsuz bir şekilde göndermenize, almanıza, kabul etmenize ve saklamanıza izin vererek aynı hizmeti sunuyor gibi görünse de, bu noktada, bir işletme mi yoksa bireysel bir kullanıcı mı olduğunuz önem kazanır.
Neden mi?
Çünkü işletmelerin ihtiyaçlarına en uygun platformu seçerken çeşitli özellikler devreye girer.
Eğer bir işletmeyseniz ve alan adınızla profesyonel bir e-posta adresi almak istiyorsanız, hangi hizmetin en iyi olduğu işletmenizin ihtiyaçlarına bağlıdır.
Bu yüzden bugün, işletmeniz için en iyi kurumsal e-posta servis sağlayıcısını bulmak için, 2021’in en popüler e-posta hizmet sağlayıcılarını sizin için detaylı olarak inceledik.
1. Uzman Posta
Uzman Posta Türkiye’nin en popüler e-posta servis sağlayıcılarından biridir ve planları, işletmeler için ekstra özelliklerle doludur. Eko planı ayda sadece 0,99 dolardan başlar ve kullanıcılarına 45 günlük bir deneme süresi verir.
Ayrıca %100 yerli bir e-posta servisi olan Uzman Posta, yasal mevzuatlara uygun olarak tüm altyapısını Türkiye’de barındırır. Böylece kullanıcı verileri Türkiye’de kalır.
Ana Özellikler:
Depolama: Gmail ve Outlook gibi ücretsiz e-posta servisi sağlayıcıları kullandığınız zaman depolama alanınız sınırlıdır. Depolama alanınız dolduğunda, gelen e-posta’ları görüntüleyemez ve e-posta gönderemezsiniz. Bu işlemleri yapmak için eski e-postalarınızı silmeniz gerekir.
Uzman Posta, kullanıcılarına esnek kota seçeneği sunar. İhtiyacınız artığında kotanız dolmadan sizi uyarır ve kotanız dolunca otomatik artan e-posta kutuları sayesinde e-posta almaya devam etmenizi sağlar.
Güvenlik/Gizlilik: Uzman Posta premium filtreleriyle (güncel filtreler, sizin belirlediğiniz kurallar ve gelişmiş anti-spam servisi) gelen kutunuzu spam ve virüslerden uzak tutar.
Uzman Posta’nın gelişmiş karantina özelliği, çoklu doğrulama, akıllı tespit yöntemleri, global veri tabanı ve çok dilli kullanım vb. özellikleriyle önemsiz e-postalara, spamlara ve virüslere karşı savunmanızı daha üst seviyede tutabilirsiniz.
Premium Özellikler: Uzman Posta premium e-posta özellikleriyle birlikte gelir: ‘Kişisel ve Ortak Takvim, Kişisel ve Ortak Adres Defteri, Görev Yönetimi, CalDAV & CardDAV Desteği, E-posta Gönderi Takibi ve Silinmiş E-posta Kurtarma, Outlook vb. Mail Programları ile %100 Uyum’ vb. bu özelliklerden sadece bazılarıdır.
Fiyatlandırma: Uzman Posta gibi deneyimli, referanslı ve yetkin bulut servis sağlayıcıları, sizi risk maliyetlerinden ve ekstra veri harcamalarından kurtararak, çok uygun maliyetler karşılığında kurumsal e-posta hizmetinden yararlanmanızı sağlar. Diğer e-posta servis sağlayıcıların aksine Uzman Posta’yı 45 gün boyunca ücretsiz deneyimleyebilir ve 0,99 dolarda başlayan fiyatlarla bir Uzman Posta kurumsal e-posta hesabına sahip olabilirsiniz.
2. Zoho Mail
Kendi alan adınızı e-posta’nıza bağlamanızı sağlayan en ucuz seçeneklerden biri Zoho Mail‘dir. Uzman Posta’dan sonra piyasadaki en düşük fiyata (ayda yalnızca 1 dolar) sahiptir ve beş ücretsiz iş e-posta adresi içerir. En düşük seviyeli planlardaki düşük depolama alanı ve ek boyutu sınırları nedeniyle, e-posta’ya büyük ölçüde bağımlı olmayan, ancak profesyonel bir imajı korumak için bir iş e-posta adresi isteyenler için en iyi seçeneklerden biridir.
Zoho Mail, küçük ve ev tabanlı işletmeler arasında popülerdir. Bu şirketler, platformun entegre elektronik tablosundan, kelime işlemcisinden ve sunum yazılımından büyük ölçüde yararlanabilir.
Zoho’nun temel planı, e-posta iletme ve masaüstü uygulaması/çevrimdışı erişim gibi bazı temel özellikleri atlarken, ayda 3 dolar/kullanıcı başı karşılığında “Standart Plan”a yükseltme yapmak bu sorunlara bir çözüm sağlar.
Ana Özellikler:
E-posta Planlaması: E-posta’lar belirli bir zamanda gönderilmek üzere programlanabilir. Zoho mail, e-posta’lara yanıt, yanıt yok veya yanıttan bağımsız olarak tarih-saat temelinde hatırlatıcılar eklemenize olanak tanır.
Büyük Eklentiler: Zoho Mail’in ücretsiz planı 25MB ek limiti ile sınırlıdır. Yükseltilmiş planlarda, ekler için 1 GB’a limit vardır.
Depolama: Zoho Mail’in ücretsiz planı 5 GB depolama alanı ile sınırlıdır. Yükseltilmiş planlar, kullanıcı başına 50 GB’a kadar depolama sunar.
Güvenlik/Gizlilik: Veriler hem beklemede hem de aktarım sırasında şifrelenir.
Fiyatlandırma: Zoho Mail’in temel sürümü ücretsizdir. 1- 4 dolar arasında değişen çeşitli planlar sunar.
3. ProtonMail
ProtonMail, gizlilik ve şifreleme arayan kullanıcılar için ideal bir çözüm sunar. Diğer hizmet sağlayıcıların çoğu, otomasyonu etkinleştirmek için kişisel ayrıntıları talep eder veya mesajları tarar, fakat ProtonMail açık kaynaklıdır ve kullanıcılarının anonimliğini korur.
Cenevre’deki 2014 CERN araştırma tesisinde kurulan şirket, her bir e-posta’nın güvenli olduğundan ve okunmadığından veya izlenemediğinden emin olmak için IP adresi korumasının yanı sıra uçtan uca şifreleme kullanır.
Temel plan, hesapları günde maksimum 150 e-posta’yla sınırlarken yalnızca 500 MB depolama alanı sağlar. Ücretsiz hizmette kurumsal klasörler, etiketler ve akıllı filtreler de yoktur.
Ayda 5 dolar karşılığında bir ProtonMail Plus hesabı satın alarak, e-posta sınırını günde 1.000 e-postaya çıkarırken; 5 GB depolama alanından, klasör ve etiket desteklerinden yararlanabilir, ayrıca özel alan adınız ile e-posta hesabı açabilirsiniz.
İş kullanıcıları ayrıca sınırsız mesaj, sınırsız klasör/etiket, öncelikli destek ve diğer bonus özellikler sunan Professional ve Visionary planlarıyla da ilgilenebilirler.
Ana Özellikler:
Büyük Ekler: ProtonMail’deki eklerin boyut sınırı, tüm planlar için e-posta başına 25 MB’den azdır ve eklenebilecek toplam dosya sayısı 100’dür.
Depolama: ProtonMail, dosyaları paylaşmak için kullanabileceğiniz bulut depolama alanına sahip değildir. Bunun için üçüncü taraf bir bulut depolama sağlayıcısı kullanmanız gerekir.
Güvenlik/Gizlilik: ProtonMail en çok güvenliği ve gizliliği ile tanınır. Verilerinizi araştırmamanın yanı sıra, tüm e-posta’larınız için uçtan uca ve sıfır erişimli şifreleme ile PGP şifreleme standartlarını takip eder. Gmail’in gizli modunda olduğu gibi, belirli bir süre sonra “kendi kendini imha eden” iletiler de göndermenize olanak tanır. ProtonMail’in adres doğrulaması ayrıca kişisel imzalı anahtarınızı doğrulandıktan sonra değiştirilemeyecek dijital olarak imzalanmış bir sözleşmeye kaydederek Man in the Middle saldırılarını önlemeye yardımcı olur.
Fiyatlandırma: ProtonMail ücretsiz bir plan sunar. Yükseltilmiş katmanlar, kişisel kullanım için yıllık 48 doları ve iş kullanıcıları için 8 dolar başlayan fiyatlar sunar. Visionary planı, yılda 288 dolar sabit ücret karşılığında 6 kullanıcıya kadar desteklendiği için küçük işletmeler için harika bir opsiyondur.
4. Office 365
Microsoft 365, Microsoft Office 365 üretkenlik paketini kullanmak isteyen işletmeler için en popüler e-posta sağlayıcılarından biridir. Google Workspace’e çok benzemesine rağmen, giriş seviyesi planı, kullanıcı başına ayda 5 dolardan başlar. Pek çok kişinin bildiği ve sevdiği Office Suite’in yanı sıra OneDrive üzerinden 1 TB’lık devasa bir bulut depolama alanı içerir. Çok fazla depolama alanına ve Office üretkenlik araçları paketine ihtiyaç duyan işletmeler için iyi bir opsiyondur.
Ana Özellikler
AI Destekli Sıralama: Gmail’in gelen kutusu sıralaması kadar ayrıntılı olmasa da Outlook, iletilerin sıralanabileceği iki gelen kutusu sunar.
E-posta Planlaması: E-posta’lar belirli bir zamanda gönderilmek üzere programlanabilir. Outlook’un erteleme özelliği, daha sonraki bir tarihte e-posta’ların size hatırlatılmasını sağlar.
Büyük Ekler: Outlook, kullandığınız hizmetin sürümüne bağlı olarak gönderebileceğiniz dosyaların boyutunu 10-20 MB ile sınırlar. Büyük dosyalar OneDrive’a yüklenebilir ve bir URL aracılığıyla paylaşılabilir.
Akıllı Yazma: Microsoft şu anda Outlook için rakip bir akıllı oluşturma özelliği üzerinde çalışmalarına devam etmektedir.
Depolama: Outlook hesapları, bir Microsoft hesabıyla posta kutusu başına 100 GB’a kadar depolama alanına ve 5 GB bulut depolama alanına sahip olabilir.
Güvenlik/Gizlilik: Outlook şu anda ücretsiz kullanıcılar için herhangi bir şifreleme sunmaz. Microsoft 365 Family veya Microsoft 365 Personal aboneliğiniz (eski adıyla Office 365) varsa, bir e-posta şifreleme özelliğine erişebilirsiniz.
Fiyatlandırma: Microsoft’un Outlook hizmet paketi, Google’ın Gmail’ine benzer şekilde çalışır. OneDrive bulut depolama ve diğer uygulamalara sahip temel bir Microsoft Home hesabı ücretsizdir. Tabii ücretsiz hesapta alan adınızı kullanamazsınız, bunun yerine Outlook uzantılı bir e-posta kullanmanız gerekir. İşletmeler, yılda 42 TL karşılığında bir Microsoft 365 Temel İş aboneliği alabilir.
5. Google Workspace
Google Workspace (eski adıyla G Suite), Gmail’in profesyonel kullanım için güçlendirilmiş sürümüdür. Google Workspace’i öne çıkaran şey, yalnızca alan adınızı kullanan birinci sınıf profesyonel bir e-posta içermesi değildir, aynı zamanda Google Dokümanlar’dan (Google’ın Microsoft Word sürümü) gelişmiş yönetici denetimine ve yüzlerce üçüncü taraf e-posta uygulamasına ve aracına ayda 6 dolar karşılığında sahip olabilirsiniz.
Özellikler açısından son derece zengin olan Google’ın arayüzü, kullanıcılarına büyük ölçüde esneklik ve özelleştirilebilirlik sunar. Kullanıcılar, gelen kutularını filtreler ve etiketlerle düzenleyebilir, harici hesaplardan e-posta’ları içe aktarabilir ve Gmail’in işlevselliğini artıran çok çeşitli üçüncü taraf eklentilerinden yararlanabilir.
Ana Özellikler:
AI Destekli Sıralama: Gmail’de arama altında üç sekme görürsünüz: Birincil, Sosyal ve Promosyonlar. Google’ın yapay zekası, e-posta’larınızın nereye gitmesi gerektiğine karar verir ve e-posta’larınızı kişisel olarak nasıl sıraladığınızdan etkilenir. Ayrıca, yanıt vermediğiniz potansiyel olarak önemli e-posta’ları size hatırlatır.
E-posta Planlaması: E-posta’lar belirli bir zamanda gönderilmek üzere programlanabilir. Gmail’in erteleme özelliği, daha sonraki bir tarihte e-posta’ların size hatırlatılmasını sağlar.
Büyük Ekler: Gmail, büyük ekleri alıcının gelen kutusunu tıkamadan e-posta yoluyla paylaşmanıza yardımcı olmak için Google Workspace ve Google One ile sorunsuz bir şekilde entegre olur.
Akıllı Yazma: Gmail’in otomatik tamamlama benzeri yapay zekası, yazabileceğiniz sonraki sözcükleri önererek e-posta’ları daha hızlı yazmanıza yardımcı olur ve bunları iletinize kolayca eklemenize olanak tanır.
Gelişmiş Arama: Gmail, gelişmiş operatörler ve tarih aralıklarına, dosya türlerine ve diğer parametrelere göre sıralama yeteneği ile basit anahtar kelime tabanlı aramaları genişletmenizi sağlar.
Depolama: Her ücretsiz ve Gmail uzantılı e-posta; Gmail, Google Drive ve Google Fotoğraflar arasında paylaşılan 15 GB ücretsiz depolama alanı içerir. Kişisel kullanıcılar, 100+ GB için ücretli bir Google One aboneliğine geçebilir. İşletme kullanıcıları Google Workspace’e geçebilir.
Güvenlik/Gizlilik: Gmail, e-posta gönderirken isteğe bağlı bir “gizli mod” sunar. Bu mod, alıcının bu özellikle gönderilen e-posta’ları iletmesini, kopyalamasını, yazdırmasını veya indirmesini kısıtlar. Gizli e-postalara son kullanma tarihleri verilebilir ve e-posta’yı açmak için SMS şifresi koymanıza izin verir. Gmail, S/MIME ve TLS şifrelemesini destekler.
Fiyatlandırma: Gmail, Google Drive ve Google Fotoğraflar ile temel bir Google hesabı ücretsizdir. Tabii bu hesapta kendi alan adınız yerine Gmail uzantısını kullanırsınız. İşletmeler için Google Workspace planları 29 TL’den başlar.
Google Workspace ayrıca, bir işletmenin özel ihtiyaçlarına göre uyarlanmış fiyatlandırma ile gelişmiş özelleştirmeyi içeren kurumsal düzeyde bir plan sunar.
İşletmeler e-posta iletişimine bağlıdır, bu nedenle güvenilir, güvenli ve uygun fiyatlı olmanın yanı sıra ihtiyacınız olan özelliklerle dolu iş e-posta sağlayıcıları seçmeniz gerekir. İşletmeniz için en iyisi, benzersiz ihtiyaçlarına bağlı olsa da, küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) için genel olarak en iyi e-posta sağlayıcısı Uzman Posta’dır. Ayda yalnızca 0,99 dolardan başlayan özelliklerle dolu planlarla işletmelere profesyonel bir deneyim yaşatır.