E-posta pazarlama, potansiyel müşteriler ve müşterilerle bağlantı kurmanın yanı sıra maksimum yatırım getirisi (ROI) elde etmek için uygun maliyetli bir kanal olsa da, yaratıcı, ilgi çekici ve ilham verici mailing tasarımları oluşturmak zor olabilir. Bu noktada etkili ve önceden tasarlanmış mailing şablonları devreye girer.
Mailing Nedir?
Organik sosyal medya pazarlamasının giderek daha zor hale geldiği ve dijital reklam maliyetlerinin arttığı bir dünyada, müşterilerinizle doğrudan konuşmak için kendi dağıtım kanalınıza sahip olmanız gerekir.
Facebook’ta tıklama başına maliyet 2022’de 2020’ye kıyasla %13 artmış durumdadır ve bir Facebook sayfası gönderisinin ortalama organik erişimi sadece %5,2’dir. Bu, Facebook sayfanızda 1.000 takipçiniz varsa, ortalama olarak yalnızca 52 kişiye ulaşma olasılığınız olduğu anlamına gelir.
Bu noktada mailing devreye girer.
Mailing, bir işletmenin ürün ve hizmetlerini tanıtmak için e-posta kullanmasıdır. Mailing, bir aracı olmadan doğrudan hedef müşterilerinize bilgi göndermenize olanak tanır.
Mailing Tasarımı Nedir?
Mailing tasarımı yani e-posta pazarlama tasarımı; tasarım, düzen, içerik, yapı ve stiller gibi önceden tanımlanmış öğelere sahip kodlanmış HTML dosyalarıdır. Ayrıca çoğu cihazda ve e-posta sunucusunda test edilir ve daha yüksek teslim edilebilirlik oranları ve minimum hata sağlarlar. Pazarlamacılar, gerektiğinde e-posta içeriğine; resimler, logolar ve üstbilgi ve altbilgi ekleyerek bu şablonları kullanabilir. Mailing tasarımı şablonları, pazarlama ekiplerinin yaratıcı ve ilgi çekici e-posta’lar oluştururken zamandan ve kaynaklardan tasarruf etmesinin harika bir yoludur. Pazarlamacılar bu şablonları kendi gereksinimlerine göre değiştirerek e-posta oluşturmak için kullanabilir.
İlgili İçerik: Mailing Tasarımı Nasıl Yapılır?
Mailing Tasarımı Oluştururken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
E-posta’larınızı tasarlarken cesur ve yaratıcı olmanız gerekse de, e-posta kampanyalarınızdan en iyi sonucu almak için bazı en iyi uygulamaları takip etmeniz gerekir. Bir e-posta pazarlama şablonu veya tasarımı oluştururken izlemeniz gereken adımlar aşağıdaki şekildedir:
1. CAN SPAM uyumluluğunu takip edin
E-posta’larınızı tasarlarken en önemli uygulamalardan biri de CAN SPAM düzenlemelerine uymaktır. 2003 tarihli “Controlling the Assault of Non-Solicited Pornography and Marketing Act” toplu e-posta’lar gönderirken izlenecek açık kuralları tanımlar. Bu kurallar arasında e-posta’nızı reklam olarak tanımlama, şirketin fiziksel adresinden bahsetme, abonelikten çıkma bağlantısı sağlama ve spam’den kaçınma yer alır.
2. E-posta’nızı markanız için optimize edin
Markanızı tanıtmak için e-posta tasarımlarınızı optimize etmeniz gerekir. Bu yüzden markanızı vurgulamak için e-posta’larınıza logo, renkler, yazı tipleri, stiller, simgeler vb. gibi marka öğelerini dahil etmenizde fayda var.
3. E-posta’nızı test edin
E-posta şablonları, cihazlarda farklı şekilde işlenebilen kodlanmış HTML dosyalarıdır. Bu yüzden kodunuzda içerikle ilgili sorunlar olmaması için kampanyanızı başlatmadan önce mutlaka test etmeniz gerekir.
4. Basit düzenler kullanın
E-posta şablonları olabildiğince yaratıcı olmanızı sağlarken, daha basit düzenleri tercih etmek her zaman iyi bir uygulamadır. Karmaşık yapılar ve karmaşık tasarım, kötü bir kullanıcı deneyimi gibi sorunlara neden olabilir. Bu yüzden basit, görsel olarak çekici ve doğru mesajı ileten e-posta düzenlerini seçin.
5. Alternatif metin ekleyin
E-posta şablonları, logolar, üstbilgiler, altbilgiler ve tanıtım resimleri gibi resim biçimlerinde birden çok öğe içerir. Ancak bazı durumlarda, e-posta teslim edilse bile, reklam engelleyiciler ve spam filtreleri gibi teknolojiler, görselinizin potansiyel müşterilerinizin sunucusuna yüklenmesini durdurabilir. Kullanıcılarınızın kötü bir e-posta deneyimi yaşamasını önlemenin en iyi yolu, resminizin yüklenmemesi durumunda görünen alakalı bir alternatif metin eklemektir.
6. Giyilebilir cihazlar dahil tüm cihazlar için optimizasyon yapın
Dijital içerik söz konusu olduğunda mobil optimizasyon pazarlamacılar için zorunlu olsa da, Apple ve Android saatler gibi giyilebilir cihazlarda bile e-posta’lara erişilebildiğini aklınızda tutun. E-posta’nızın, mümkün olan her dijital cihazda mükemmel şekilde optimize edildiğinden emin olun. Bu şekilde e-posta pazarlama kampanyalarınızdan maksimum çıktıyı garanti edebilirsiniz.
Mailing Yapmak İçin Doğru Şablonu Nasıl Seçersiniz?
Bazen, birçok mevcut seçenek olduğu için hangi şablonun kullanılacağına karar vermek zorlaşır. Bu noktada izlemeniz gereken bazı adımlar aşağıdakileri içerir:
1. E-posta pazarlama hedeflerinizi tanımlayın
Öncelikle, pazarlama kampanyalarınızla ne elde etmek istediğinizi düşünün. Belirli bir dönemde marka bilinirliğini artırmak mı yoksa satışlarınızı artırmak mı istiyorsunuz? Bu cevaplar, her seferinde en iyi sonucu veren şablon stilini seçmenize yardımcı olacaktır.
Örneğin, bir promosyon kampanyası göndermek istiyorsanız, net bir harekete geçirici mesaj butonu ile ürünlerinizi güzel bir şekilde sergileyen ana bir hat gereklidir. Öte yandan, hoş geldiniz e-posta’sı daha az metin içeren daha basit bir yapıda olmalıdır.
2. Size en uygun aracı seçin
Günün sonunda, mailing yapmak sadece şablonlarla ilgili değildir. E-posta pazarlamanızı kolaylaştırmak için bir platforma ihtiyacınız varsa, işe yarayan aracı kullanmak için her ayrıntıyı kontrol etmeniz gerekir.
3. Marka yönergelerinizi takip edin
Kullandığınız şablonların marka stilinize uygun olduğundan emin olun. Mailing şablonlarınızı markanıza o kadar uygun hale getirin ki, aboneleriniz siz mailing yaptıktan sonra gönderenin siz olduğunu anlasın. Tabii ki bu, markalaşma çabalarınızla uyumlu olduğu sürece, marka görünümünüzü renklendirmek için zaman zaman deneme yapamayacağınız anlamına gelmez.
Ücretsiz Mailing Şablonları Bulabileceğiniz Araçlar
Aşağıda ücretsiz mailing şablonları bulabileceğiniz araçların bir listesini bulabilirsiniz:
1. Unlayer
Unlayer, minimum çabayla güzel görünümlü e-posta’lar ve açılış sayfaları oluşturmanıza yardımcı olan harika bir HTML e-posta oluşturucudur. Kodsuz e-posta şablonlarından oluşan geniş kitaplıkları hem yeni başlayanlar hem de ileri düzey kullanıcılar için uygundur ve sürükle – bırak düzenleyicisi, düzenleme sürecini zahmetsiz hale getirir.
Araç, özellikle iyi hazırlanmış şablon tasarımlarıyla ilgili çok sayıda seçenek isteyen ajanslar ve freelance çalışanlar için idealdir. Araçla oluşturulan e-posta şablonları, HubSpot, Mailchimp ve Campaign Monitor gibi 11 e-posta servis sağlayıcısına sorunsuz bir şekilde aktarılabilir. Ayrıca şablonlar mobil cihazlarla tamamen uyumludur.
2. Stripo
Bir e-posta pazarlama platformu aramıyorsanız ancak yeni e-posta şablonları arıyorsanız, e-posta tasarım platformu olan Stripo’ya göz atabilirsiniz.
Stripo’nun oluşturucusunu gerçekten öne çıkaran şey, CSS animasyonlu butonlar, GIF’ler ve geri sayım sayaçları gibi önceden hazırlanmış etkileşimli öğelerdir.
Platform, alışveriş sepetini bırakma e-posta’larından takip ve işlem e-posta’larına kadar her bağlamı kapsayan en büyük e-posta şablonu kitaplıklarından birine sahiptir. Premium şablonlarına erişmek için fiyatlandırma ayda 15 dolardan başlar.
Kendiniz için uygun bir e-posta şablonu bulduğunuzda, onu istediğiniz e-posta servis sağlayıcısına (ESP) aktarabilirsiniz. Stripo, Moosend veya Mailchimp gibi 70’in üzerinde e-posta pazarlama aracıyla entegredir.
3. BEE Free
Hedef kitlenizi çekmek için HTML mailing şablonları için bir başka harika kaynak, tüm tasarım zevkleri için 1200’den fazla seçenek sunan BEE Free’dir. Platformda göndermek istediğiniz e-posta türü için doğru şablonu bulmak oldukça kolaydır.
Ayrıca mevcut şablonlardan memnun değilseniz ve sıfırdan özel e-posta şablonları oluşturmak istiyorsanız, tasarım ekibine bir proje gönderebilirsiniz.
4. Litmus
Litmus, ek e-posta test işlevlerine sahip hepsi bir arada bir e-posta pazarlama platformudur. Ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz 27 modern HTML mailing şablonu seçeneği sunar.
Bu e-posta şablonları 4 ana kategoriyi kapsar:
- Ürün lansman şablonları
- E-ticaret e-posta şablonları
- Ürün pazarlama şablonları
- İşlemsel e-posta şablonları
5. TOPOL
TOPOL, ücretsiz olarak 100’den fazla e-posta şablonu sunan çevrimiçi bir e-posta oluşturucu ve düzenleyicidir. E-posta tasarımları profesyonel görünümlü, renkli ve eğlencelidir. Bu yüzden işletmelerin hedef kitleleriyle etkileşim kurmasına kesinlikle yardımcı olabilir.
Platform üzerinden isterseniz HTML’yi indirebilir veya doğrudan e-posta pazarlama platformunuza aktarabilirsiniz.
Tüm tasarımlar, herhangi bir mobil cihazda ve en popüler e-posta istemcilerinde iyi çalışır.
Mailing Şablonları ve Örnekleri
Aşağıda ilginizi çekecek ve ilham alabileceğiniz örnek mailing şablonlarını bulabilirsiniz:
1. Buzzfeed
Tür: B2C onay e-posta’sı örneği
Hedef: Yeni abonenin e-posta adresini doğrulama
2. KonMari
Tür: B2C hoş geldiniz e-postası örneği
Hedef: Bülteninize kaydolduktan sonra yeni müşterilerle tanışma.
3. EM Cosmetics
Tür: B2C terk edilmiş sepet e-posta’sı örneği
Hedef: Kaybedilen geliri geri kazanmak.
4. Shopify
Tür: B2B etkinlik hatırlatıcısı
Hedef: Shopify’ın canlı yayın etkinliğine katılımı artırmak.
5. MOO
Tür: B2C upsell e-posta kampanyası
Hedef: Bir ürünün yükseltilmiş sürümünü tanıtmak.
Mailing Şablonları İle İlgili En Çok Sorulan Sorular
1. Bir mailing şablonunu nasıl oluştururum?
Size yardımcı olması için bir tasarımcı ile çalışabilir veya bir şablon oluşturucu kullanabilirsiniz. Çoğu e-posta pazarlama platformu, tasarım ve kodlama deneyimi olmayan profesyoneller için bile basit adımlarla sıfırdan e-posta şablonları oluşturmaya olanak tanır.
2. Mailing şablonlarının avantajları nelerdir?
Profesyonel olarak tasarlanmış mailing şablonları, müşteri katılımını artırmanıza olanak tanır. Bu, gelecekte dönüşüm oranlarınızı artırabilir ve işletmenizin yatırım getirisine katkıda bulunabilir.
3. Mailing şablonlarını nereden alabilirim?
Aşağıdaki mailing şablonları sunan araçların bir listesine ulaşabilirsiniz:
1) Moosend
2) Unlayer
3) Stripo
4) BEE Free
5) Litmus
6) TOPOL
7) Dispatch
8) Sendinblue
9) Mailchimp
10) Campaign Monitor
11) ActiveCampaign ve
12) Constant Contact
4. Gmail’de nasıl şablon ekleyebilirim?
Gmail hesabınızda “Ayarlar”a gidin ve “Gelişmiş” sekmesini bulun. “Şablonlar” bölümünü etkinleştirin ve “Değişiklikleri Kaydet”i tıklayın. Metni yazdıktan sonra aşağıdaki üç noktaya gidin, “Şablonlar” ve “Yeni şablon olarak kaydet”i seçin.