Bulut tabanlı işbirliğine dayalı bir çalışma alanı arayan işletmeler için Microsoft Teams lider bir çözümdür. Zengin iletişim, işbirliği ve otomasyon araçları karışımı, en zorlu koşullarda bile çalışma gruplarını bir araya getirebilir.
Microsoft Teams Nedir?
Microsoft Teams, Office 365 üretkenlik paketinin bir parçası olarak Kasım 2016’da piyasaya sürüldü. Teams, sohbet, ses, video ve dosya paylaşımını birleştiren bir işbirliği platformudur. Yerel, uzak ve dağıtılmış çalışma grupları tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
Basitçe söylemek gerekirse Teams, Microsoft 365’in en iyi parçalarını tek bir araçta bir araya getirir. Bu sayede aşağıdaki listedeki her şeyi yapabilirsiniz:
- Özel, sohbete dayalı görüşmelerde fikirleri ve uzmanlığı paylaşma.
- Tarayıcı içinde Office Online belgeleri oluşturma.
- Dahili veya harici içerik ve araçları farklı sekmelerle entegre etme.
- Günlük aktivitelerinizi ve görevlerinizi desteklemek için botlardan yararlanma.
Microsoft, ilk lansmanından bu yana Teams’i sürekli olarak güncelledi. Kapsamlı işbirliği araçlarına yönelik talep patlaması nedeniyle 2020 boyunca ve 2021’e kadar bir dizi yeni özellik eklendi. Temel özellikleri aşağıdakileri içerir:
1. Sohbet
Teams, hem bire bir hem de grup sohbetleri yapmanıza olanak tanır. Her iki tür de kalıcıdır, bu nedenle kullanıcıların Skype Kurumsal’da yaptıkları gibi konuşma geçmişlerini aramaları gerekmez.
Ekip sohbeti, metin biçimlendirme, emoji ve öncelik işaretleme gibi bir dizi modern mesajlaşma özelliği içerir. Kullanıcılar ayrıca sohbet oturumları aracılığıyla doğrudan dosya paylaşabilir.
2. Kanallar
Teams’in gerçek gücü, kullanıcıların birden çok farklı kanal üzerinden işbirliği yapabilme yeteneğinde yatmaktadır. Kanallar, Standart (genel ve katılmak isteyen herkese açık) veya özel ve belirli konulara veya etkinliklere odaklanmış olabilir. Kanal sahipleri, yeni kullanıcılara kanallarına katılmaları için yetki verebilir.
3. Toplantılar
Teams, oturum başına 250 kullanıcıya kadar video konferans sunar. Popüler istek nedeniyle Microsoft, bu sınırı artırmak için aktif olarak çalışmaya devam etmektedir.
Görüntülü toplantılar bir kanalın takviminde planlanabilir veya kullanıcılar bunları anında oluşturabilir. Teams, Microsoft Stream entegrasyonunu kullanarak 10.000’e kadar eşzamanlı izleyici için toplantı yayınları sunar.
4. Arama
Teams’de en çok gözden kaçan özelliklerden biri, doğrudan istemciden giden arama sunabilmesidir. Uzak veya mobil kullanıcıların tek ve güvenilir bir bağlantı üzerinden bağlı kalmaları için bu, mükemmel bir yoldur.
Microsoft Teams Hakkında Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar
İster yeni, hibrit iş gücünüzü nasıl yöneteceğinizi araştıran bir işletmede olun, ister müşterileriniz için en son teklifleri tazeleyen deneyimli bir yönetilen hizmet sağlayıcıda olun, bunların yapmanız gereken en önemli yedi şey olduğunu düşünüyoruz. Microsoft Teams hakkında bilgi edinin.
1. Teams, hem dahili hem de harici olarak güvenli işbirliği sunar
Teams, Microsoft 365 paketinin tüm güvenlik özelliklerini sağlar. Bu, iki faktörlü kimlik doğrulamanın yanı sıra aktarım sırasında ve bulutta beklemede olan şifrelemeyi içerir. Teams’deki veriler, ISO 27001’in yanı sıra SOC 1 ve SOC 2 uyumluluğunu karşılar. Örneğin sağlık hizmetlerinde HIPAA hasta veri kısıtlamaları gibi birçok katı endüstri veri güvenliği standardını karşılayacak şekilde sağlanabilir.
Teams kilitli ve güvende olabilir, ancak bu, dahili ve harici ortak çalışanlarla kolayca çalışmanızı engellemez. Yöneticiniz, Microsoft 365 Admin Center içinde ekipler için konuk hesapları oluşturabilir. Bu, müşteriler, iş ortakları veya dahil etmek istediğiniz diğer tüm dış paydaşlarla kanallardaki çağrılarda işbirliği yapmanın mükemmel bir yoludur.
2. Daha fazla veri görünürlüğü ve daha iyi yönetişim
Teams, iş liderlerine kuruluşlarında yürütülen çalışmalara ilişkin mükemmel bir görünürlük ve içgörü sunar. Teams içindeki tüm konuşmalar kalıcı olduğundan, konuşmalar Microsoft 365’in yönetişim ve yönetim araçları tarafından kullanılabilen değerli bilgi varlıkları haline gelir.
Örneğin, Teams kanallarındaki dosyaların ve konuşmaların tümü Microsoft 365 bulutuna kaydedilir ve bu veriler Microsoft Graph—Microsoft 365’in veri zekası konsolu için kullanılabilir hale gelir. Kullanıcıların hangi kanallarda çalıştığını, nasıl konuştuklarını görebilir, diğer pek çok şeyin yanı sıra işin ne zaman hızlandığını veya yavaşladığını görebilirsiniz.
Teams ayrıca değerli veri yönetimi araçlarına sahiptir. Teams kanallarındaki çoğu veri ve meta veri günlüğe kaydedilerek Microsoft 365 eDiscovery araçları tarafından kullanılabilir. Tüm iş görüşmelerinizi yönetmek için Teams’i kullandığınızda, yasal veya düzenleyici taleplere uymak kolaydır.
3. Teams, güçlü Microsoft Office entegrasyon seçeneklerine sahiptir
Teams, elbette, Microsoft 365’in geri kalanıyla sıkı bir şekilde entegredir. Kullanıcılar, kanallarında Word, Excel, PowerPoint ve OneNote dosyaları oluşturup yönetebilir ve ekiplerinin SharePoint sitelerindeki diğer içeriklerle çalışabilir. Takvimleme, doğrudan Outlook’a bağlanır.
Teams ayrıca Microsoft Power Apps ile sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Microsoft Power Apps, herhangi bir kullanıcının düşük kodlu bir uygulama oluşturmasına ve bunu ekibiyle paylaşmasına olanak tanır. Örneğin, bir satış görevlisi Teams’deki operasyon kanallarına yeni bir müşteri eklediklerini söylediğinde, tüm iş akışlarını başlatmak için komut dosyası oluşturabilirler.
4. Kapsamlı üçüncü taraf entegrasyonları
Geçen yıl Microsoft, Teams’i üçüncü taraf entegrasyonlara açtı. ZenDesk, Asana, Polly ve CalendarHero dahil olmak üzere birçok sağlayıcı hızla devreye girdi. Teams kullanıcıları bu uygulamaları doğrudan kanallarında, takvimlerinde ve en önemlisi canlı toplantılar sırasında kullanabilirler.
5. Güçlü sesli ve görüntülü arama seçenekleri
Teams, güçlü bir video konferans aracıdır, ancak arama yetenekleri burada bitmez. PC’lerden ve mobil cihazlardan yapılan aramalara izin verdiği için Teams, ofisten eve, yolda ve önceden tahmin edilemeyen bir programa göre hareket eden hibrit kullanıcılara tutarlı iletişim ve işbirliği seçenekleri sunmanın harika bir yoludur. Hatta kurum içi PBX sisteminizle entegre olabilir.
6. Eğitim, sağlık ve acil servislere destek
Teams artık sağlık, acil servis ve eğitim için sektöre özel bazı güçlü özellikler sunar. Örneğin, bir eğitim Group Policy sihirbazı, öğretmenlerin ve yöneticilerin, öğrenciler ve eğitimciler için uygun şekilde güvenli hale getirilmiş yeni kanal “sınıflarını” hızla sağlamalarına olanak tanır. Öğretmenler, Teams aracılığıyla sınıf Not Defterlerini dağıtabilir ve sınıftaki her öğrenciye otomatik bir uyarı gönderebilir.
Teams, artık sanal ara odalarını da destekler. Bunlar, öğrencilerden grup ödevleri üzerinde çalışmalarını isteyen öğretmenler için harika araçlardır.
Sağlık hizmetleri için Teams artık sağlık hizmeti sağlayıcılarının bir hasta veya meslektaşı ile desteklenen bir elektronik sağlık kayıt sistemi içinde güvenli bir video görüşmesi başlatmasına olanak tanıyan bir EHR konektörüne sahiptir. Ayrıca doğrudan EHR portallarında bir Teams takviminde ziyaretler planlayabilirler.
7. Birçok ihtiyaç için botlar ve diğer araçlar
Teams, zaman alan görevleri otomatikleştirmek için farklı botlara sahiptir. Statsbot, Salesforce veya Google Analytics gibi kaynaklardan gelen raporları bir araya getirir ve bunları doğrudan kanallara bırakır. Polly Bot, daha akıcı ve otomatikleştirilmiş geri bildirim için iş arkadaşlarınıza anket yapabilir. T-Bot, servis sağlayıcılar için destek yükünü azaltan Teams hakkında sık sorulan birçok soruyu yanıtlar.
Uzman Posta Şirket Maili İle Teams Kullanma
Şirket mail’inizle Microsoft Teams’ı kullanmak için:
1. Masaüstü
- Teams uygulamasını açın.
- Profil resminizi seçin.
- İş veya okul hesabı ekle’yi seçin. Buradan bir iş hesabı veya okul hesabı ekleyebilirsiniz. Sadece oturum açma bilgilerinizi girin ve talimatları izleyin.
2. Mobil
- Teams uygulamasını açın.
- Profil resminize veya “Daha Fazla” butonuna dokunun.
- “Hesap Ekle” ye dokunun. Buradan bir iş hesabı veya okul hesabı ekleyebilirsiniz. Sadece oturum açma bilgilerinizi girin ve talimatları izleyin.
Siz de Teams ile kullanmak için kurumsal bir e-posta hizmetine ihtiyaç duyuyorsanız, web sitemizin ana sayfasında bulunan “45 Gün Ücretsiz Dene” seçeneğine tıklayın. 45 gün boyunca Uzman Posta’nın kesintisiz e-posta servisini deneyimleyin.
İlgili İçerikler: