Uzman Posta Türkiye Voleybol Federasyonu Resmi Sponsoru
İşinizi Kolaylaştıracak
E-posta Çözümleri

Blacklist Sorgulama

blacklist:cosulich.com.tr

Checking izhost.com which resolves to 185.255.154.196 against 95 known blacklists...

Blacklist Reason TTL ResponseTime
OK ivmURI 1
TIMEOUT NoSolicitado 0 Ignore
Blacklist Sorgulama

Blacklist Sorgulama

Blacklist (kara liste) statüsünü öğrenmek istediğiniz alan adları ya da IP adresleri için Blacklist sorgulama aracını kullanabilirsiniz.

Blacklist durumunu öğrenmek istediğiniz alan adı ya da ip adresini yukarıdaki alana yazın ve sorgula butonuna tıklayın. Güvenli E-Posta İletişimi İçin Blacklist Kullanın

Blacklist Nedir?

Blacklist Nedir?

Blacklist yani kara liste, internet servis sağlayıcıları tarafından spam gönderen IP adreslerinin tutulduğu bir listesidir. Bir IP adresi bir İSS tarafından kara listeye alınmışsa, bu İSS'nin göndericiyi spam gönderici olarak işaretlediği anlamına gelir.

Yalnızca bir IP adresi değil, alan adları da kara listeye alınabilir. Bu, e-posta’larınızı farklı bir IP'den gönderseniz bile e-posta’larınızın bu kara listeler tarafından algılanabileceği ve mesajlarınızın hedeflerine ulaşmasını engelleyeceği anlamına gelir.

Blacklist Nasıl Oluşturulur?

Blacklist Nasıl Oluşturulur?

cPanel kullanarak blacklist oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  • cPanel'de oturum açın.
  • E-posta bölümünü bulun ve ardından Spam Filters simgesine tıklayın.
  • Spam Filtreleri sayfasında, Ek Yapılandırmalar'a (Additional Configurations) gidin ve genişletin.
  • Kara Liste (Blacklist) bölümüne ilerleyin.
  • Spam Kara Liste Ayarlarını Düzenle ( Edit Spam Blacklist Settings) bağlantısına tıklayın.
  • Yeni Bir "blacklist_from" Öğesi Ekle'ye tıklayın.
  • Kara listeye almak istediğiniz alan adını veya IP adresini girin.
  • Kara Listeyi Güncelle (blacklist_from) - Update Blacklist (blacklist_from) butonuna tıklayın.
Kara Liste (Blacklist) Nasıl Sorgulanır?

Kara Liste (Blacklist) Nasıl Sorgulanır?

Uzman Posta’nın ücretsiz olarak sunduğu "Blacklist Sorgulama" aracı, gerçek zamanlı veriler ve gelişmiş algoritmalarla IP'lerin, alan adlarının ve e-posta’ların kara listede olup olmadığını tespit etmenizi sağlar. Bu, şüpheli faaliyetlerin belirlenmesine ve çevrimiçi varlığınızı korumak için proaktif önlemlerin alınmasına önemli ölçüde yardımcı olur.

Aracımızın kullanımı oldukça kolaydır. Alan adınızı verilen "Blacklist Sorgulama" çubuğuna girmeniz ve devam etmek için "Sorgula" butonuna tıklamanız yeterlidir.

Sıkça Sorulan Sorular

Bir alan adı ya da ip adresinin dağıtım ve faaliyet repütasyonunu kontrol eden global otoritelerin oluşturduğu ve olası tehdit, saldırı, spam veya sahtecilik girişimlerine konu olan ip adreslerinin biriktirildiği listelere blacklist (kara liste) denir.
Talep eden tüm servis sağlayıcılar ile dinamik (eş zamanlı) paylaşılan blacklist’ler, repütasyonu bozulan ip adresleri üzerinden gerçekleştirilen faaliyetlerin engellenmesini amaçlar. Blacklist’e dahil olan ip adreslerinden gerçekleştirilen gönderiler çoğu e-posta servis sağlayıcısı tarafından kabul edilmez ya da karantina bloklarına alınır. Bu sayede spam ya da sahtecilik amaçlı gönderilerin önüne geçilmesi hedeflenmektedir.
Blacklist (kara liste) uygulamasına takılan IP adreslerini için yeniden değerlendirme başvurusunda bulunmak mümkündür. Bu işlem için IP adresinin kara listeye alındığı otoritenin işaret ettiği yönergeleri izlemek ve blacklist’e sebep olan faaliyetin sonlandırıldığının belirtilmesi gerekmektedir. Bu işlem blacklist otoritesine ve başvuru sonrası ilgili IP üzerindeki faaliyetlerin uygunluğuna bağlı olarak 2 ila 8 hafta arası sürebilmektedir.
Blacklist (kara liste) sorgulama, e-posta gönderimleri gerçekleştiren ip adreslerinin e-posta sağlayıcılar tarafındaki güncel repütasyonunu öğrenmenizi sağlar. Bu sayede üzerinden e-posta gönderimi yapılan ip adreslerinin yasaklanmış ya da kısıtlanmış olup olmadığı kolayca öğrenilebilir.
E-posta güvenliği, kimlik hırsızlığını engellemek ve iletilerin sadece gerçek hesaplar tarafından gönderildiğini ve alındığını doğrulayarak olası sahtecilik girişimlerinin önüne geçebilmek adına önem arz etmektedir..
Spam (istenmeyen) gönderiler, Uzman Posta servisleri önüne pozisyonlanan spam gateway çözümleri, alıcılar tarafından oluşturulan gönderi kabul politikaları ile büyük oranda engellenebilmektedir.
DNSBL, spam girişiminde bulunan ip adreslerini gerçek zamanlı olarak yayınlayan listelerdir. Açılımı DNS-based Blackhole List olan DNSBL kayıtları dünya genelinde pek çok e-posta servis sağlayıcı tarafından ciddiye alınır ve bu listelerde yer alan IP adreslerinden e-posta kabul edilmez.
Bir ip ya da alan adının kara liste (blacklist) uygulamasına tabi olup olmadığını öğrenmek için kara liste sorgulaması yapılmalıdır. Kara liste durumunu öğrenmek istediğiniz alan adları ya da IP adresleri için Blacklist sorgulama aracını kullanabilirsiniz.
Aynı içerik ve başlıklar ile bulk (çoklu) gönderi yapan e-posta sunucuları, DKIM ve SPF kayıtsız elektronik postalar ile kullanıcı şikayeti ile yoğun olarak “istenmeyen” işaretlemesi alan e-postaların IP ve alan adı adresleri blacklist (kara liste) dizinlerine kayıt edilir.