Log Listesi sayfası üzerinden alan adınıza bağlı e-posta adreslerinize gelen veya e-posta adreslerinizden gönderdiğiniz postaların detaylarına erişebilirsiniz.

Tip bölümünden Gelen E-postalar seçeneğini seçerek e-posta hesaplarınıza gelen postaların log kayıtları arasında arama işlemi yapabilirsiniz. Giden E-postalar seçeneğini seçerek ise e-posta hesaplarınızdan gönderilen postaların log kayıtları arasında arama yapabilirsiniz. Kimlik Doğrulama seçeneği ile aktif olan hesapların yapmış olduğu bağlantıların detaylarına erişebilirsiniz.

Sistem tarafından yalnızca 15 günlük log kaydı tutulmaktadır.

  • Listelemek istediğiniz log kayıtlarının başlangıç tarihini Başlangıç Tarihi bölümünden belirleyebilirsiniz.
  • Listelemek istediğiniz log kayıtlarının bitiş tarihini Bitiş Tarihi bölümünden belirleyebilirsiniz.
  • Log kayıtları arasından yalnızca alan adınıza ilişkin e-posta hesapları üzerinde arama işlemi yapabilirsiniz.
  • Alıcı ve Gönderici adres bölümlerine alan adı yazarak da arama işlemi yapabilirsiniz.

Tüm arama işlemlerinizde alan adı bölümünü doldurmanız gerekmektedir.

Log kayıtlarında listelemek istediğiniz e-posta konusunu Konu bölümüne yazabilirsiniz. Konu başlığının içerdiği bir kaç kelimeyi yazarak da arama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

 Aksiyon bölümünden gelen e-postaların durumuna göre arama işlemi yapabilirsiniz.

  • Sorunsuz seçeneğini seçmeniz durumunda tarafınıza sorunsuzca ulaşmış e-postaların log kayıtları arasında arama yapabilirsiniz.
  • Karantina seçeneğini seçerek gelen e-postalarınızdan karantinaya alınanların log kayıtları arasında arama yapabilirsiniz.
  • Geri Çevrilmiş seçeneğini seçtiğiniz durumda ise herhangi bir sebepten ötürü tarafınızca red edilmiş e-postaların log kayıtları arasında arama yapabilirsiniz.
  • Geçici Hata seçeneğini seçerek gelen e-postanın panel üzerinde özel olarak eklenen filtre işlemlerinden kaynaklı mailin bir süre hata vermesinin ya da o anki sunucu yoğunluğuna bağlı geçici hata vermediği e-postaların logları arasında arama yapabilirsiniz.
  • Silindi seçeneğini seçtiğiniz durumda ise gelen e-postanın panelden özel olarak oluşturulmuş herhangi bir filtreden dolayı silinmesinin bilgisini alabilir ve Log detaylarında arama yapabilirsiniz.

Durum bölümünden uygulanan aksiyonun sebebini görüntüleyebilirsiniz. Gelen bir e-postanın hangi sebepten ötürü karantinaya alındığının veya hangi sebepten ötürü geri çevrildiğinin bilgisini log listesi üzerinde yer alan durum sütunundan görebilirsiniz.

  • Antivirüs: Gelen e-posta içeriğinde bulunan zararlı içerikten kaynaklı karantinada bekletilmesinin,
  • Antispam: Gelen e-postanın AntiSpam filtresine takıldığından kaynaklı karantinada bekletilmesinin,
  • Filtre: gelen e-postanın özel oluşturulmuş herhangi bir filtreden dolayı karantinada bekletilmesi bilgisini verir.
  • SPF: Gelen e-postaların SPF kaydından kaynaklı karantinada bekletilmesinin,
  • RBL: Gelen e-postanın anlık kara listelerden kaynaklı karantinada bekletilmesinin,
  • URL: Gelen e-posta içeriğinde bulunan bağlantıdan kaynaklı karantinada bekletilmesinin,
  • Güvenilir Gönderici: Gelen e-postanın beyaz listede bulunmasından kaynaklı kabul edilmesinin,
  • Kota Aşımı: Gelen e-postaların E-posta hesabınızın kotasından kaynaklı karantinada bekletilmesinin,

 IP Adresi bölümünden gelen e-postalar için göndericinin IP adresine, giden e-postalar için ise gönderimin yapıldığı IP adresine göre arama işlemi yapabilirsiniz.

 Kuyruk ID, Log kaydına atanmış olan benzersiz koddur. Kuyruk ID’sini bildiğiniz bir e-postanın log kaydına doğrudan ulaşmak için bu alanı kullanabilirsiniz.

Ayrıca log listesi üzerinde yer alan Kimlik Doğrulama seçeneği ile e-posta hesaplarınızın POP3, IMAP, SMTP, Webmail, EAS ve DAV protokollerinden hangisini kullanılarak erişim sağlandığına ilişkin log kayıtlarına görüntüleyebilirsiniz.

→ Arama Tipi bölümünden Kimlik Doğrulama seçeneğini seçiniz.

→ Başlangıç ve Bitiş tarihi bölümlerinden sorgulamak istediğiniz tarih aralığını belirleyiniz.

→ Alan Adı adresi bölümünden kontrolü sağlayacağınız alan adını yazınız. Bu bölümde yalnızca alan adı adresi bazlı arama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

→ E-posta adresi bölümünden kontrolü sağlayacağınız e-posta adresini yazınız. Bu bölümde yalnızca e-posta adresi bazlı arama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

→ Durum bölümünden e-posta hesaplarınıza ilgili protokoller kullanılarak erişim sağlanırken karşılaşılan duruma göre log kayıtlarını listeleyebilirsiniz.

→ Protokol bölümünden POP3IMAPSMTP, Webmail, EAS ve DAV seçeneklerine göre listelenecek log kayıtlarını filtreleyebilirsiniz.

→ Arama sonuçlarını İndir butonuna tıklayarak Pdf, Excel ve Csv dosyası olarak indirebilirsiniz.